Visit Us On Linkedin

Onderneem actie en win een gratis QUICKSCAN sessie >


Wees geen struisvogel!

Wanneer het even tegenzit, heb je dan ook wel eens de neiging om het aanpakken van problemen uit te stellen? Of gewoonweg te negeren?

Geen reden om hierover te hard tegen jezelf te zijn. Of je nu een ZZP-er bent of honderden personeelsleden onder je hebt. Iedere ondernemer of manager gebeurt dit wel eens.

Veel ondernemers zijn gelukkig minder gewend aan slechte tijden, maar wanneer die zich voordoen kan je je snel laten verleiden tot het doen van “struisvogelpolitiek”.

Concrete voorbeelden hiervan zijn:

  • dat lastige besluiten om kosten te besparen of opbrengsten te verhogen worden uitgesteld.
  • dat er geen telefoontjes van schuldeisers worden aangenomen,
  • discussies met het  “lastige” personeelslid worden vermeden,
  • Apathie: dat er een soort situatie ontstaat waarin er sprake is, van berusting in de negatieve omstandigheden.

Denk je dat dit gedrag je onderneming vooruit helpt?

Nee natuurlijk niet,  maar in praktijk is dit daadwerkelijk het gedrag dat veel ondernemers vertonen. Maar het komt soms vermomd, zodat je het niet duidelijk ziet!

Bijvoorbeeld door heel druk bezig te zijn met dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn of tenminste niet het belangrijkste.

Je kan dan altijd nog zeggen dat je gewoonweg geen tijd hebt voor de werkelijk belangrijke taken. Weinig tijd aan de relevante zaken besteden helpt niet, zeker niet als je al drukt en gestresst bent. Stress is soms ook een ander woord voor angst.

Belangrijk is het om weer je focus te vinden en -zo nodig buiten je comfortzone – de belangrijkste taken nu aan te pakken.

Klaar voor je revaluatie? Op je prosperiteit!Commentaar is uitgeschakeld.