Visit Us On Linkedin

Onderneem actie en win een gratis QUICKSCAN sessie >


Een aangepaste business case

Het is alweer een tijd geleden dat ik gepubliceerd heb. De afgelopen maanden ben ik druk geweest met het afronden van mijn MBA en  een aantal interessante losse projecten. Maar ook met reflectie en bezinning.

Wat is de afgelopen jaren plezierig vond was ondernemers bijstaan met continuering van hun bedrijvigheid. Dit deed me realiseren dat er veel MKB ondernemers zijn die niet met continuïteit op lange termijn, laat staan met de mogelijke  verkoop van hun bedrijf bezig zijn.

Ondernemers (mijn klanten)  leven in de waan van de dag en ineens wil, of in veel gevallen, kan je niet verder door. Verkopen van het bedrijf is onder een dergelijke tijdsdruk slechts tegen een zeer lage waarde of vaak niet eens mogelijk. Soms ligt dit aan de afhankelijkheid van de ondernemer die moeilijk over te dragen is, soms aan de manier van financiering of type van activa. Vaak aan – soms al langer- minimale resultaten.

Heel veel geld waarvoor jarenlang keihard is gewerkt vloeit dan gewoon weg. Vaak zonder compensatie; het idee was dat het bedrijf de oude dag aangenaam kon maken.

Ik vind dat zonde en wil actief ondernemers gaan bijstaan om dit soort scenario’s te helpen voorkomen waar mogelijk.  Dit lijkt me goed te combineren met mijn eerdere propositie waarin ik me richt op het beter en plezieriger laten functioneren van ondernemers.Commentaar is uitgeschakeld.